design team member luzifi. Look at www.luzifi.com

zondag 27 september 2009

CLINICLOWNS ZINTUIGENTOUR!

Vanmiddag waren we in Bakkeveen (Friesland) op uitnodiging van de ClINICLOWNS!
Zij toeren door Nederland met hun ZINTUIGEN-FEEST!
En een FEEST dat is het werkelijk! Een FEEST VOOR DE KINDEREN, die gade geslagen worden door hun ouders/ verzorgers of begeleiders en zij pinken af en toe heel ontroerd een traantje weg....
Zoals deze ontroerde moeder! Want...is het niet fantastisch wat deze mensen doen voor kinderen met beperkingen en ernstige aandoeningen en hun ouders en broertjes en zusjes?
Het is zo AANDOENLIJK te zien, dat menig kind helemaal "LOS GAAT" bij deze clowns en muzikanten? Kijk maar eens naar onze Björn....
Hij ziet direct al waar hij is: BIG SMILE EN EEN LOL, DAT HIJ AL HEEFT! Dan komen de muzikanten binnen en moet er gedanst worden!
Zelf muziek maken hoort er ook bij: Op een pan kun ja prachtige muziek maken, maar ....Björn zette de pan (tot grote hilariteit van iedereen) op zijn hoofd! Zelf verven met een beetje hulp van papa.....Dan handen wassen met als assistente de "rode voelspriet". Bij de drie clowns een taart bakken, hetgeen niet zal lukken, omdat de suiker op is! Wat een LOL! Wat een TALENTEN! En wat hebben deze talenten een WARM HART! Bellen worden geblazen....Er wordt opgetreden door de vijf zintuigen: Oog, Oor, Tong,Neus en Handje. De koning geeft een feest! Er zijn broodjes, fruit, snoep,
foto/sessies met de zintuigen en we krijgen wel 8 foto´s mee naar huis. Als afsluiting is er een prachtig boek met cd voor allen, zodat we thuis na kunnen genieten! Ik ben zooooo DANKBAAR! Dank jullie allemaal lieve clowns, muzikanten, organisatie, EHBO/ers en allen, die dit mogelijk maken!
Jullie laten gezinnen als ons genieten!
En vooral...jullie geven ons het gevoel, dat onze kinderen heel erg WELKOM en BELANGRIJK zijn, ook al zullen ze nooit iets voor de samenleving kunnen doen!
Jullie geven ons het gevoel dat we SAMEN mogen zijn en dat we SAMEN sterk staan!
Veel liefs, Jen.

This afternoon we went to a show of the cliniclows in Bakkeveen. Also in the North of Holland, but in the provence Friesland.
We had a lot of fun! Bjòrn did make music on the pan, but he also put the pan on his head and made everybody smile! The clowns were great! The music was gorgeous! There was food, beverages, fruits, candy, pictures for all and a lovely book and cd to listen and read at home. The story was about the 5 senses: Ear, Tongue, Eye, Hand and Nose and these five senses live with the king. The king throwes a party and we all have to do something to make 5 presents for the senses. So...we made a painting, a cake, colors of the rainbow....
I have to admit that I alway´s have to cry a little...
My emotions by seeing the wonderful interaction between children and the clowns....
It made my eyes wet again and again....
SO BEAUTIFUL! What a talented people!
Talented people with a very good and warm heart!
They gave us the feeling to be TOGETHER is samen in Dutch.
THANK YOU FOR EVERYTHING, DEAR PEOPLE WHO MADE THIS HAPPEN!
LOTS OF LOVE TO ALL MY FRIENDS,
JEN.

8 opmerkingen:

a portland granny zei

Sounds like you had a wonderful time. Loved the pictures of the boys and Peter having fun together.

I also was impressed with the cupcakes. What fun and aren't surrises fun!!??

The baby book is adorable and I knowthe new mommie will be thrilled. What a wonderful keepsake!!

Pieky zei

hallo Jenny
prachtig om te zien, zo'n plezier, ik hoop echt dat er vele donateurs bijkomen. bij de cl.clown bedoel ik natuurlijk, ze hebben hun nut immers wel bewezen. groetjes

stieneke zei

Hallo Jenny,

Geweldig om te zien hoe jullie genieten. De cl.clowns doen geweldig werk.Jenny je zegt dat zulke kinderen eigenlijk niets voor de maatschappij kunnen betekenen.Als ik de foto van BÖrn bekijk betekent hij veel voor de maatschappij als je het maar wilt zien.

gr Stieneke.

scrappy jen d zei

Hoi Stieneke,
Nee...ik zeg niet, dat ze niets voor de wereld kunnen betekenen, want deze kinderen LEREN ONS JUIST te KIJKEN door hun OGEN en ze nemen ons mee naar HUN BELEVINGSWERELD!
Ik zeg, dat ze helaas niet zoveel kunnen doen in onze wereld en hiermee bedoel ik, dat ze niet zo hard kunnen werken en hun geld kunnen verdienen, zoals wij dat moeten. Sommige kinderen zullen zelfs altijd (helaas) van een uitkering moeten leven (en dat is geen VETPOT!).
Snap je wat ik bedoel? Maar ik vind het super van jou, dat jij wel ziet HOE BELANGRIJK ook beperkte en zieke mensen zijn! En met jou gelukkig ook vele anderen! En die mensen, die het niet willen of kunnen, die moeten het dan maar laten, toch?
En ja...die Cliniclowns en alle artiesten en muzikanten zijn geweldig! Ik draag ze een warm hart toe!
Groetjes, Jen.

stieneke zei

Hallo Jenny,

Misschien heb ik mij wat ongelukkig uit gedrukt. In materiele zin heb jij gelijk,dat begreep ik ook wel. Maar ik wou je duidelijk maken dat deze kinderen(volwassenen)voor mij gewoon zijn en ik ze accepteer zo als ze zijn.
Groetjes Stieneke.

scrappy jen d zei

Lieve Stieneke,
En daarmee ben jij een van de liefste en tolerantste mensen, die ik ken! Zulke mensen als jij zijn mensen en kinderen als Björn nodig!
Dank er voor!
Groetjes, Jen.

Marjan Oosting zei

Van dit soort verhalen krijg ik altijd kippenvel. De foto's spreken voor zich en jij kan het zo mooi opschrijven.
Heel byzonder zo'n zintuigentoer.
Ik ben een slechte bloglezer op het ogenblik. Veel bezig met scrappen maar ben nu weer even lekker bijgelezen bij je! Heerlijk!

Grtjs Marjan

nora zei

Lieve Jen ,
Wat een mooie foto'szeg!!En wat een plezier 't straalt gewoon.
Als je dat ziet zeg ik daar word ik vrolijk van!!Liefs Noortje