design team member luzifi. Look at www.luzifi.com

zondag 30 januari 2011

Pechweek......

De afgelopen week was letterlijk en figuurlijk een enorme pechweek!
Björn kreeg ontzettende keelpijn en eindigde ziek met een antibioticakuur. Ingmar idem dito en tot overmate van ramp ook nog een operatie aan zijn grote teen.....en een bekeuring van 20 euro, omdat hij zo'n zere teen had en op een stukje fietste, waar het dus niet mocht! Nu....die teen was dus echt geen "overbodige luxe", want anders word je niet geopereerd door twee dokters, toch?
Die bekeuring ga ik dus aanvechten als "ie" binnen komt! Reken daar maar op!
Toen werd ik zelf ook weer geveld door de griep....
Het ergste lijden mijn longen onder deze fratsen. Ben dus maar weer helemaal aan de antibiotica en mag dinsdag gelukkig naar de longafdeling. We zien wel weer.
Maar..............
DAT WAS NOG NIET ALLES!!!!
Gisterochtend zat Peter in bad en ik hing wat achter de computer om de post door te nemen (oa roosterwijzingingen van het KDC, enz.)
In een keer.....PLOEP! Alles dood en uit! Peter riep: "Heee, Jen!? Doe ff eeen rondje stoppenkast, wil je? Het licht valt hier uit!"
Zo gezegd, zo gedaan....
Alles gecheckt en geprobeerd met die schuifknopjes omhoog en omlaag....
Vreemde was: het ene helft van het huis had nog stroom (koelkast en waterkoker, oa.), maar de verwarming ging wel uit!!!
BRRRRRRRR......En dan voel je de temperatuur snel dalen! Vooral met dit weer! Ik vertelde Peter over dit euvel en jawel: stoere man kwam brommend uit bad, dat kleine vrouwtjes ook echt nergens verstand van hebben, ha, ha...Druipend van het badwater stond hij bloot en koud wat te morrelen en moest toch ook echt tot de conclusie komen, dat kleine vrouwtje gelijk had! We konden niets anders doen dan het noodnummer bellen. Dat deden we en jawel......de wijk aan de Uitwierderweg was verstoken van elektra.....
De monteur was al onderweg, aldus de telefonist.
Dat duurde natuurlijk ook nog even en binnen een uur had ik het halve nutsbedrijf over de vloer! Want....wat dachten ze? Dat de aansluiting in onze tuin zou zitten, maar daar kwam de meetmeester wel even voor. In ieder geval zou het de hele dag duren (hoopten ze!) en een van ons moest thuis blijven of weg gaan, maar deuren open en nummer achterlaten.
Tja...die zieke kids...., die koude hond (ha, ha) met zijn korte haartjes..
Peter bracht de kids naar oma (want er was geen warm water meer) om Björn daar te wassen. Toen kwam hij terug. Dus bleven wij twee stoer thuis....
Ik in het hoekje van de keuken, waarvan ik dacht, dat het daar vast en zeker het langste warm zou blijven... Met van die halve vingerhandschoentjes aan, deken om mijn benen en drie dikke fleecetruien over elkaar.... Het was spannend, dat wel, want wat zou er allemaal gebeuren? En stel, dat je geen elektra meer krijgt, die dag?
Bevriezen dan je leidingen? Je koelkast-inhoud? Alles in de vriesvakjes hang ik zo in de bomen bij deze vrieskou, maar je melk?
Tegen een uur kwamen drie mannen met het NIEUWS: er moet gegraven worden en jullie tuin gaat om! AHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mijn mooie lavendel, mijn kerstrozen in knop!!!! Mijn TUIN???
He, ja...ik weet het wel...het is maar een tuin, maar ik hou van mijn bloemen, mijn plantjes, mijn bolletjes....Ik heb ze met zoveel liefde gepoot....Mijn vader's plant.....Die al twintig jaar verder leeft zonder pa....Niet meer te redden. Slik...niet aan denken....
De wijk moet weer stroom en wij ook weer warmte. Peter zijn neus is ijskoud. De mijne niet. IK heb meer dan 38 graden koorts. Ben dan weer heel erg koud, dan weer warm, maar we blijven op onze post. Te meer, omdat ik zaken wil doen! Dit gebeurt buiten onze schuld om, dus bij wie kan ik verhaal halen en de eventuele schade deponeren?
Ik krijg een speciaal nummer. Internet en dan schade claims en dan dit nummer melden, dan weet het giga bedrijf welke locatie enz. het was. Ook maken de heren foto's en adviseren ons dit ook te doen.
En dan komt PLUK! PLUK MET ZIJN KRAANWAGENTJE! Met een hoop stoottroepen, die met een schop en ander tuinmateriaal de brievenbus en alles uit de grond plukken. Maar ik moet zeggen: het ging met beleid! Bedankt hiervoor, mannen! En daar gingen de planten: de buxussen, de lavendel, de honderden sneeuwklokjes, de prachtige Helleborissen en noem maar op.
Maar tenslotte....het werd al schemerig....daar kwamen de mannen weer bij ons binnen en sluetelden nog wat aan onze meterkast en voila!
Er was weer warmte en licht!
De kaarsjes konden weer uit (die had ik ook aangedaan in de hoop, dat ze wat warmte zouden geven!) en toen moesten we het Kinderdagverblijf nog controleren en gelukkig deed daar ook alles weer.
De schade is beperkt gebleven tot wat planten. En ik moet zeggen: onze hele oprit lag vol tuinaarde, maar alles is weer netjes opgeruimd!
Dikke pluim voor deze mensen, die in koude dagen ploeteren om andere mensen weer van alle gemakken te voorzien. Het rotste vond ik, dat ik ze geen kopje soep kon geven of een bakkie.....
We hadden zelf niets, behalve de koude melk enz.
Nou ja...
We hebben het weer overleefd!
Fijne zondag, groetjes, Jen.

woensdag 26 januari 2011

Nog een koker-geschenkverpakking.

Ik ben lekker weer aan de slag gegaan!
Ben heel erg druk, maar wel op de goede manier!
Heb net wat ingezonden naar Gepke voor het design team: hou dus YOU ZOAP in de gaten, want Gepke heeft ook weer schitterende spullen ontworpen!
Zo zag ik net een beeldig lammetje op haar site! Nieuwe spullen en zooooo mooi! Helemaal goed, dus!
Hier nog een koker-geschenkverpakking. Dit dekseltje heb is beplakt met pareltjeslint. Ook zo'n heerlijke uitvinding, waar je niet genoeg van kunt hebben!
Fijne avond en bedankt voor het kijken op mijn blogje!
Groetjes, Jen.

zaterdag 22 januari 2011

Nog een Kerstdoosje....

Nu...vooruit.....nog een Kerstdoosje, omdat ik het roosjesband zooooooo
prachtig vind.
Van dit soort "lint" wil ik wel een karrevracht vol van! Sinds ik de Scor Pal heb, ben ik niet meer te stoppen....De doosjes gaan zo snel. Het versieren kost meer tijd dan het doosje uit papier halen, ha, ha. Je kunt op Kitty's site leuke patronen halen! Kitty, bedankt voor je ideetjes! Ze zijn SUPER! Ze verkoopt ook boekjes....Die zal ik eens gaan bestellen!
Groet,
Jen.

Nog meer cadeaudoosjes....


Net als velen van jullie ben ik helemaal in de ban van het maken van schattige cadeaudoosjes en het oppimpen en bescrappen van bestaande (soms wat saaie) voorwerpen.
Hier nog 2 doosjes met Tildapapier (BIJ GEPKE, YOUR ZOAP) en een geboortedoosje, wat je kan ophangen. Deze is voor mijn collega-juf, die bevallen is van een meisje!
Gefeliciteerd, mensen met jullie mooie dochter Esmee!
Nu moet ik nog even een blauwe maken, want onze kennissen in de stad Groningen zijn opa en oma geworden! Ook van harte met Dean!
Fijne avond, Jen.

Cadeaukokertjes.

Ik had wat potloden nodig en kocht bij de Action kokers met inhoud. De kids zijn nu leuk aan het tekenen, schrijven en kleuren en ik maakte wat leuke cadeauverpakkingen van de kartonnen kokers.
Lekkere chocladepastilles erin en klaar is het presentje!
Groetjes, Jen.

donderdag 6 januari 2011

Doosje met behulp van de SCORPAL.

Ooit ging ik met mijn vriendin naar Doorn en daar kregen we een leuk workshopje aangeboden. We leerden een doosje maken met behulp van de Scorpal. Wat een handig hulpmiddel! Op dat moment besteedde ik mijn scrapcentjes aan andere dingen, maar de Scorpal bleef altijd in mijn achterhoofd.....Een poosje geleden was het weer in de aanbieding en toen ben ik overstag gegaan. En wat kun je er snel en makkelijk leuke doosjes mee maken. Je snijdt het papier op maat en je rilt m.b.v. de Scorpal. Snel en netjes heb je zo een doosje. Dan maar lekker versieren en je hebt binnen no time een schitterend cadeautje.
Ben er zo blij mee!
Lieve groetjes en een fijne avond,
Jen.

zondag 2 januari 2011

VOOR JULLIE ALLEN EEN HEEL GEZOND 2011 EN ZEEPKETTINGEN A LA GEPKE, YOUR ZOAP!!!

Allereerst wil ik jullie allemaal een heel gezond, tevreden, warm en liefdevol 2011 toe wensen. Sommigen van jullie krijgen gezinsuitbreiding (in welke vorm dan ook, maar de meeste vrienden krijgen een baby! HOERA! We kijken er zo naar uit!), sommigen van jullie hebben verbouwingsplannen of zitten er al midden in! Wij hebben lekkage en hopen, dat de klusjesman snel kan komen, want de vensterbank in de keuken staat nu vol met bekers om de waterdruppels op te vangen....En sommigen van jullie hopen dat hun gezondheid weer wat beter mag worden. Dan zijn er ook nog een aantal lieve mensen, waarvoor 2010 wel een heel erg moeilijk jaar is geweest! Voor hen hoop ik, dat zij de kracht krijgen verder te kunnen. Verder wens ik jullie allemaal heel erg veel plezier toe met het uitoefenen van je hobby('s).
Zoals jullie allen weten maak ik deel uit van dat fantastische Design team van Gepke, YOUR ZOAP!
Dat is een hele eer, want tjee.....wat een KANJERS zitten erbij!
Daar ben ik echt wel een groentje bij!
Dat betekent voor mij hard werken en heel erg veel oefenen, maar dat vind ik ook wel heel erg leuk, hoor.
Hier ben ik aan het fröbelen geweest om mooie zeepkettingen te maken en het was echt heel erg leuk werk!
Hierbij dan ook weer een bijdrage voor YOUR ZOAP!
Gepke, Happy New Year en ik hoop, dat je de zeepkettingen leuk vindt!
Liefs, Jen.

Nog een verlaat engeltje op een cadeaudoosje, maar niet minder lief.....

Gewoon te druk om het te bloggen, maar met liefde gemaakt: een lief engeltje op een snoezig cadeaudoosje.
Voor jullie,
liefs, Jen.

Verjaardagskaart voor.......

Ja, ja...de verjaardagen gaan hier maar door! We hebben vanmiddag net een heuse familie-reünie achter de rug, omdat Peter zijn oma haar verjaardag vierde. Ietsje eerder dan haar echte verjaardag, maar goed....We werken allemaal en vele nichtjes en neefjes zijn druk-druk met hun kleintjes en hun werk. Kortom....het was even een gezellig samenzijn. Jammer, dat oma Gerry en tante Elly verstek moesten laten gaan vanwege de griep. Ook Margriet en haar pasgeboren meiske waren er niet, maar dat is natuurlijk ook logisch. Verder het heuglijke nieuws, dat Patrick en Monique hun babietje in juli 2011 verwachten en.....Dat hun kindje misschien wel in ons KDC-tje gaat komen!!!! Dat zouden wij natuurlijk GEWELDIG vinden!
Nu....dit verjaardagskaartje gaat op weg naar.....?????
Verrassing!
Fijne avond, liefs, Jen.