design team member luzifi. Look at www.luzifi.com

zondag 16 november 2008

SiNTERKLAASJE, KOM MAAR BINNEN MET JE KNECHT!

Gisteren, zaterdag, 15 november 2008 was het dan weer zo ver! Sinterklaas en zijn knechten waren weer helemaal uit Spanje gekomen voor de jaarlijkse intocht! ERRUG SPANNEND!!!

Gelukkig had ik ondersteuning, want mijn zussie Vrouwtje Tannie-Tan deed gezellig mee! We waren al om 12.15 uur op de kade en toen stroomde het publiek al van heinde en verre binnen! Zo'n 45 minuten hebben we met de kids en alle vaders/moeders/opa's en oma's/ ooms en tantes/nichten en neven en iedereen, die de SINT een warm hart toe draagt, gezongen, gepraat en andere gezellige dingen gedaan.

En toen? Toen had de boot PECH!!!! Motorpech, want er waren pepernoten in de motor gekomen! Ik moest dus hulp halen en kijken HOE ERG de situatie was! Zou dat betekenen, dat de SInt NIET kon afmeren????
Ondertussen was er ook een hele akelige man op de kade met een zwarte vogel! DE GROTE ONBEKENDE! HIJ NIESTE, omdat hij allergisch was voor kinderen! Hij vond, dat de kinderen WEG moesten, want kids maken rommel en hebben lawaai, aldus deze akelige man. Ik heb hem naar de molen gestuurd, want daar was het rustig....OP DAT MOMENT.......

Zucht....Ik ben dus op een supersnelle speedboot gesprongen en twee hele stoere kapiteins voeren me naar de boot van de Sint en jawel......Niet best! Daar dreef het schip met alle Pieten en cadeau's en de arme Sint stond wat stilletjes op het dek.....

Was de Sint bijna in Delfzijl......Gelukkig kwam er een sloep roeiers aan! Zij waren aan het oefenen en tjonge....WAT ZIJN DIE MANNEN STERK!!!! Zonder een aarzeling boden ze de Sint aan: SINT! WIJ ROEIEN U GEWOON BINNEN! ALS EEN LOODSBOOT!!!

Ik moest wel even slikken, want eh.....Pardon??? WAT WEEGT ZO'N BOOT WEL NIET????
Maar de roeiers waren heel erg zeker van hun zaak en .....

Wat een geweldige prestatie van die mannen! ZONDER EEN KIK TE GEVEN ROEIDEN ZE ZO DE BOOT VAN SINT BINNEN!

Toen barstte het feest natuurlijk goed los! In de haven kregen Sint en Pieten vele handjes en prachtige tekeningen en cadeautjes. Met de koets werden Sint en Hoofd-Piet naar de molen gebracht, waar de burgemeester, dhr. Emme Groot, Sint en gevolg van harte welkom heette.

Weer was daar die akelige Grote Onbekende en weer maakte hij enige problemen, maar wij- de twee zussies- waren er zo zat van.....

We hebben hem samen tussen ons ingepakt, opgetild en door de dranghekken naar het bowlingcentrum gestuurd! Dag! Ga maar lekker bowlen in je uppie! Wij gaan lekker pepernoten snoepen en zingen met elkaar en.....

Niet te vergeten: we hebben met Dans-Piet HET DANSJE voor Sint gedaan en Muziek-Piet trad ook nog op!
Iedereen mocht gisteravond de schoen zetten en heerlijke tijden breken weer aan!

Omdat ik het zoooo druk had met Sint en Pieten, kon ik zelf geen foto's maken. En die ene Piet? In zijn gele pak? Ja, daar ben ik zoooo verliefd op! Die is helemaal van mij, maar dat mag zussie niet weten, hoor!

Gelukkig heb ik een hele lieve cursiste, Margarethe, die samen met man en kids op de kade was. Zij maakten deze foto's, renden naar de ......, lieten ze ontwikkelen en terwijl ik gisteravond met een aantal Pieten bij de Pizzeria zat, kwam zij deze leuke foto's brengen, zodat ik ermee kan scrappen!
Margarethe, heel erg bedankt! SUPER VAN JULLIE!!!

Verder kunnen jullie nog hele leuke foto's zien op: http://www.fotoservicerebelion.nl/Foto-Piet was er namelijk ook en daar kun je gratis je foto opvragen!

Geweldige service toch?
Hulde aan alle mensen en kinderen en aan alle Pieten, Sint en vele anderen!
Het was weer een super-leuke intocht, alhoewel ik toch weer heel erg zenuwachtig was!!!!
Zo...nu ga ik- net als Elly- het huis versieren. De Sinterklaas-vlag is al gehesen.....
Nu de binnenkant van het huis nog! De pepernotenpot moet weer van stal, ha, ha....

Ik wens jullie een fijne zondag verder,
liefs, Jen.


4 opmerkingen:

Marjolein zei

Oh, schitterend Jen, je laat een Nederlandse in het buitenland helemaal de sfeer proeven van een geweldige Nederlanse traditie... thanks honey!
Foto's....super! Ik zal even naar die site, lijkt me leuk!

xx

nora zei

Dat ziet er super uit Jen!Wat een leuke tijd he,Groetjes Nora

Elly zei

Oh, oh, wat zien jullie er prachtig uit meiden!!! En verliefd op een piet, tja dat kan toch niet???? Wat zal sinterklaas daar wel van zeggen?!? Wat een spannend avontuur daar bij jullie! Hier ging het er een stuk rustiger aan toe! Nou ja, gelukkig maar, 1 zo'n avontuur is meer dan genoeg voor zo'n oude baas! Heerlijk hè, deze tijd! Geniet er van en je huisje wordt vast héél gezellig!

a portland granny zei

I don't understand a word you wrote! But it looks like you had fun. I left you a note on your card post.