design team member luzifi. Look at www.luzifi.com

maandag 21 december 2009

Kerst in ons kleine huisje....

Hoi allemaal,
Hierbij een kleine Kerst-impressie van ons klein huisje in het noorden, aan de zee...
Deze krans heb ik heel simpel omwikkeld met wat kerstversieringen.
Binnen staat de boom te pronken en dat is de jaarlijkse klus van mijn lieve Peter! Hij versiert de boom in zijn uppie± beetje traditioneel geworden. Hij bepaalt wanneer de boom er komt en meestal is het een grote verrassing! Dan kom ik uit school...is het al donker...alle lampen uit en als ik dan uit de auto stap, dan branden er ineens honderden lampjes!
Verder hebben we heel veel dierbare dingen uit Amerika.
De kerstbellen bijvoorbeeld! En de twee beren, die we kregen van Don en Helen Comstock uit Tigard, Oregon. Het kleedje voor de open haard...Een geschenk van big sis Fenna.....
Verder de Kerstsokken....sommigen zelfgemaakt uit mee genomen stof uit Amerika. Net zoals de twee kerstmannen-kussens...Lang geleden als lapjes stof mee gebracht uit de Verenigde Staten en hier in elkaar genaaid. Ieder jaar weer mogen ze een paar weekjes op de bank...
Het prachtige Kerst-servies, dat al weer afgewassen is en dus helemaal klaar voor gebruik! De twee kleine beertjes bij de foto van mijn overleden vader....Ook trouwe wachtertjes, net als de twee rendiertjes op de bank....
En dan mijn kleine Kerststalletjes....De een mee genomen van zonnig Aruba en de ander uit warm Mexico! Dierbare kleine schatten zijn het voor ons!
De augurkenpotten, die ik met speciale verf en wat glitter en servetten omtoverde in besneeuwde potten, waar we lichtjes in branden...Ieder jaar zet Peter ze weer in de vensterbank....
De Kerstman en zijn rendier .....Gewone handpoppen, maar o, zo leuk in de vernsterbank....
En dan de Disney-kerstsokken voor de kids....
De boom met de echte trein en de pakjes van Santa.....
Het is weer een heerlijke tijd...
De gezelligheid zoeken wij thuis.....
Gewoon...heerlijk thuis....in ons eigen wereldje, waar we tevreden en warm het geluk bij elkaar zoeken....Waar we tevreden zijn met hetgeen we samen nog hebben en mogen beleven.....
Waar we- met heel veel ziekte en zorgen- toch nog blij zijn met wat we hebben....
MERRY CHRISTMAS, MY FRIENDS....
A BIG HUG, Jen.

8 opmerkingen:

Riet zei

Schitterend gezellige Jenny,een lust om naar te kijken lieverd.
Het is allemaal zo mooi sfeervol gezellig.
Ik ding steek er bij mij heel erg uit.
Het mooiste vind ik die twee bloemen,die witte en rode kerstster bloemen,schitterend, ben ik echt heel erg verliefd op.
Geniet in vrede met je gezin schat.

Dikke knuffel Riet.xxxx

Elly zei

Jij ook Merry Christmas lieve Jen!!!! Je huis straalt één en al gezelligheid en liefde uit! Toevallig dat jij ook die rendiertjes hebt! En die kerstbellen vind ik helemaal fantastisch, ik heb wel een zwak voor het amerikaanse. Jammergenoeg wilde de jongens geen "amerikaanse" kamer, maar anders hadden de stars and stripes er zeker ingekomen hoor. En die boom.... meid wat istie prachtig!!! Wat een lieverd van een man heb je toch! En nu: voetjes omhoog en lekker genieten hè (sprak zij streng!)!

a portland granny zei

Oh Jenny, I just feel like I've had the nicest visit to your home enjoying all of your pretties! How fun that you shared all of those wonderful pictures! Thank you.

I absolutely love the wreath on your blue door! It is just beautiful.

I'm enjoying all of your posts, but I'm having a hard time keeping up with you!

Enjoy this joyous season.

Oh yes, I love the two big jinglebells in red, white and blue. Did those happen to come from the Christmas store on the Tigard side of town??

het lieveheersbeestje zei

Hoi Jen!
Wat leuk dat je op mijn blog reargeerde, ik ben direct even bij jou wezen piepen hoor..
Wat een oergezellig kersthuis..wow!! En dan ook nog door je man versierd, dat hoor je niet vaak hoor, verwen hem maar eens met een lekker stukje appeltaart namens je bloglezeressen! Leuk ook dat je een fort in de tuin hebt; wij hebben er maar liefst twee...(broers willen elkaar bekogelen met sneeuwballen). Er schijnt vannacht nog meer sneeuw te gaan vallen, dus morgen kunnen ze verder bouwen.
Geniet lekker van de sneeuw, we kunnen inderdaad nog altijd pannenkoeken bakken en ik heb ook nog wat broodmeel in huis. Gezellig!
Groetjes mama lieveheersbeestje.

scrappy jen d zei

Dank jullie wel, lieverds voor jullie lieve reacties...
Riet, als jij zooooo verliefs bent op die twee kerststerbloemen, dan zijn ze voor jou! Ik stuur ze morgen per post direct naar je toe, want je verdient ze!
Elly, ik begrijp helemaal wat je bedoelt: die geweldige AMERICAN ROOMS FOR BOY'S! Ik hou er ook zo van! Helaas heeft Ingmar ook voor iets ander gekozen, ha, ha....
Lief, lieveheersbeestje...Ik was al zo lang niet meer op je blog geweest, terwijl het zo 'n favorietje is....Ben blij je terug gevonden te hebben!
For my sweet Portland Granny: yes, dear, you are so right! The jinglebells are from that store! You can also buy them at SLEIGHBELLS ( the Christmas store up the hill, close to Sherwood!)
Warm WINTER GREETINGS,
your Jen.

Ellen zei

Lieve Jen, wat een gezelligheid straalt dit bericht van je uit, geweldig mooi die kerstboom dat mannetje van jou kan dr wat van hoor.
Ik wil ook jou liefdevolle en gezellige dagen toewensen, geniet er met volle teugen van !!
Liefs, Ellen

Marley zei

Wat ziet er dat sfeervol uit! Schitterend..hele fijne dagen toegewenst. Liefs, Marley

jacqueline zei

Hallo Jenny

Wat ziet je huis er heerlijk uit en dat Peter je huis versiert mag ik hem een jaar van je lenen :)

Groetjes Jacqueline