design team member luzifi. Look at www.luzifi.com

maandag 19 december 2011

Projectjes klaar en wat nieuwe brocante aankoopjes.

Het afgelopen weekend ben ik lekker aan de slag gegaan met de krans en het tafelstuk wat ik nog moest af maken.
De krans heb ik versierd met een tak mistletoe en een mooi lintToen heb ik er wat Prima Marketing bloemen (wit) op geplakt en tjonge...wat vond ik het toen wel genoeg! Less is more?
Ja, soms wel! De krans staat nu in de buitenkeuken en het ziet er zo gezellig uit!
Jammer, dat de wind soms zo stormachtig is....
De kaarsjes waaien geregeld uit!
Het tafelstuk heb is ook af! Ik heb er mos ingelegd. Op het mos ook weer hele oude vormpjes (gekocht bij een brocante winkeltje voor 0,50 eurocent per stuk. Hierin wat mooie witte Prima Marketing rozen, een engeltje en wat pareltjes hier en daar. Heb nog wat detail-foto's geblogd, zodat jullie goed kunnen zien wat er nu eigenlijk allemaal op ligt. Het ziet er wel heel leuk uit!
Dan mijn avontuur met een vriendin, afgelopen zaterdag!
Ik had een nieuwsbrief van een brocante winkel in de buurt.
Men gaf aan, dat er vrijdag en zaterdag een "WIEZE WINKELTJES ROUTE"was.
Omdat we beide vrijdag werken, besloten we zaterdag na enen van start te gaan. Tomtommetje mee en hup...de buitendorpjes tegemoet! We kwamen op landweggetjes, waarvan we het bestaan niet wisten, maar dat maakte het allemaal wel heel erg spannend! Gelukkig heb ik maar een pieperdje van een karretje, want met een volvo van formaat had ik niet kunnen draaien op die kleine boerenerfjes. Maar wat een genot! De paardjes heettten ons al welkom, de koetjes loeiden ons gedag en de schaapjes keken ons nieuwsgierig aan. Soms moesten we even wat metertjes over moeilijk begaanbare paadjes lopen om het doel te bereiken, maar geloof me:
Het was het helemaal waard! Wat een schattige brocante winkeltjes hebben we ontdekt! En overal brandde de houtkachel zo behaaglijk en stonden er lekkernijen en drankjes klaar. Koffie? Thee? Een Glühweintje met of zonder alcohol? Een lekker likeurtje? Warme chocolademelk of kwast? Appeltaart van eigen keuken? Chocoladekransje? Stukje sukerstoet? Noem het maar en het was er! Zo kneuterig, zo gezellig, zo waanzinnig echt en niets gemaakt....Gewoon een warm welkom in alle dorpjes.
En tja....jullie weten al wel, dat mijn schatje niet zo van brocante en antiek houdt, maar ach....hij was de hele zaterdag weg en genoot van een wedstrijd basketballen in Groningen. En zo had ik de tijd om alle mooie spullies ongezien binnen te smokkelen en zonder kritiek in de kamer te verstoppen, ha, ha....
Voor hem is brocante "ouwe rommel" en antiek vindt hij"ouderwetse spullen uit zijn oma's doos....
Ha, ha...zou hij deze mooie gehaakte deken gemist hebben?
Wat hangt het mooi over de stoel, he?
Helaas kon ik geen echte paspop kopen, want de plaats ervoor ontbreekt gewoonweg.
Maar...ik vond het rek in de vorm van een paspop een prima vervanging! Heb het met oud kant aan twee haken gehangen en warempel....Wat zag ik bij iedereen? Ballerina spitzen voor soms wel 45 euro! Laat ik de mijne nu nog hebben?! Snel uit de mottenballen gehaald en ja, hoor...nog even geoefend op de drempel, maar oei! Dat deed pijn! Niets meer gewend, he?
Ha, ha...en nu hangen ze piekfijn aan mijn paspop met de prachtige oude balletjes, die ik zaterdag scoorde. En dan mijn stalraampje!!! Ach...wat ben ik er blij mee! Die heb ik altijd al graag willen hebben! Wat staat het mooi met die schaatsjes en die eucalyptus tak en het mooie bling hartje....Misschien maak ik er nog wat kerstlichtjes in....Als ik tijd krijg, want alles gaat een beetje mis hier. We hebben wat omstandigheden waardoor we wat achter raken. Heb nog geen kerstkaart kunnen schrijven...
Hm...ja...je hebt gelijk! Had ik zaterdag maar niet de hele middag tussen de wielen moeten gaan zitten op zoek naar de brocante, ha, ha...
Had ik maar braaf moeten gaan zitten schrijven!
Tja...oef...nu moet ik bekennen....heb er geen spijt van!
Want ik ben zo blij met mijn spullies! Hebben jullie die schattige vogeltreats gezien? Gewoon ossenwit smelten en dan vogelzaad erdoor en dan stort je het in een oude bakvorm (pudding) of in een muffinvormpje! Wat ziet dat er leuk uit, he?
Dat is een werkje, die ik zeker ga doen op school en in het kinderdagverblijf! Ook leuk als cadeautje voor een vogelliefhebber!
Die gaan dus straks in de tuin voor het roodborstje en zijn gevleugelde vriendjes! Nu...ik hoop jullie weer een beetje op de hoogte te hebben van het wel en wee hier. Morgen laat ik jullie een hele leuke kerstslinger zien, die ik voor Gepke van Your Zoap maakte voor het Design Team. Gepke heeft het al goed gekeurd en zij zal het ook gaan bloggen.
Nog even geduld dus.....
Maar de slinger hangt hier al aan de antieke kast en ik vind het echt een dotje....By the way...je ziet het morgen wel! Want over DOTJE gesproken...?
Wens ik jullie allen een heerlijke avond toe en liefs van Jen.

1 opmerking:

Riet zei

Wowwwwww Jenny,wat prachtig allemaal.
Ben er weg van.
Het is heel gezellig en sfeervol bij jullie.

Liefs Riet.xx